Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen.

Bereken vrijblijvend jouw premie

Vragen over de dekkingen

Is het mogelijk om de verzuimverzekering in combinatie met arbodienstverlening af te sluiten?
Jazeker. Wij werken samen met du Gardijn Verzuimmanagement. Deze arbodienstverlening is landelijk actief en zorgt voor maatwerk. Door de verzuimverzekering te combineren met de arbodienstverlening van du Gardijn Verzuimmanagement ben je verzekerd van automatische schadeafwikkeling, wel zo gemakkelijk. Meer informatie over du Gardijn Verzuimmanagent kan je opvragen bij één van onze adviseurs.

Welke eigen risico termijnen zijn mogelijk?
Wij willen voor elke relatie een verzuimverzekering op maat. Hierbij bepalen we in overleg wat het meest passende eigen risico is. De volgende eigen risico mogelijkheden zijn mogelijk:
- 10 wachtdagen - 65 wachtdagen
- 20 wachtdagen - 130 wachtdagen
- 30 wachtdagen - 261 wachtdagen

Zijn het inloop- en uitlooprisico gedekt op de polis?
Het inlooprisico kan niet meeverzekerd worden. Het uitlooprisico wel; met alle verzuimverzekeraars waar wij mee samenwerken is het uitlooprisico gedekt.

Is overlijden ook gedekt op de verzuimverzekering?
Standaard is er één maand loondoorbetaling na overlijden. Afhankelijk van de verzekeraar kan er indien cao van toepassing is een uitbreide regeling zijn tot een maximaal van twee maanden.

Vragen over het afsluiten

Wat is de opzegtermijn bij mijn huidige verzuimverzekering?
De meeste polissen kennen één maand opzegtermijn na afloop van het eerste contract.

Moet ik de verzekering per eerste van de komende maand afsluiten?
Dat is niet nodig, de verzekering kan op elke gewenste datum ingaan. De verzekering kan op zijn vroegst één werkdag na het ontvangen van alle benodigde stukken ingaan.

Ik heb nog geen loonheffingsnummer en wil de verzuimverzekering al laten ingaan. Kan dat?
We begrijpen dat je de verzekering dan inderdaad wil laten ingaan per de indiensttredingsdatum van de eerste medewerker. Meestal duurt het vijf werkdagen tot dat het loonheffingsnummer door de Belastingdienst wordt toegestuurd. We kunnen de verzekering laten ingaan, wel onder de voorwaarde dat je zo snel mogelijk het loonheffingsnummer doorgeeft.

Klanten beoordelen verzekerverzuim gemiddeld met een 8.5

...............
8.5 / 10
Migrato BV
Oscar DubbeldamMigrato BV
Direct meerdere verzekeraars vergelijken

Als Migrato zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid. Na een start enkele jaren geleden met de twee oprichters is het nu een onderneming met meer dan 10 medewerk(st)ers. Het werd tijd voor op orde brengen van ook wat basis administratieve zaken. Voor de ziekteverzuimverzekering kwamen uit bij verzekerverzuim.nl van du Gardijn. Dit vooral voor de optie om direct meerdere verzekeraars met elkaar te kunnen vergelijken. We hebben hier als organisatie totaal geen ervaring mee. De terugkoppeling in offertes op basis van enkele parameters was snel. Ook de telefonische opvolging was nuttig om ons door het proces heen te leiden. Zeker ook omdat er geen ervaring was en geen huidige verzekering. Nu alles in één hand, prima en vlot geregeld.

Gezinshuis Onder de Regenboog
Maxim van der VlietGezinshuis Onder de Regenboog
Ook voor kleine en relatief jonge werkgevers

Ik heb het adviestraject als heel prettig ervaren. Je krijgt als ondernemer een duidelijk advies, maar kan ook je vragen stellen. Toch wordt je ook vrij gelaten in je keuze en wordt niets opgedrongen. Dat maakt het geheel best sterk vind ik. Jullie werkwijze past ook bij een kleine en relatief “jonge” werkgever met weinig personeel. Hartelijk dank tot zover en hopen op een goede samenwerking!

Hoveniersbedrijf Gelderland
Michel van der VeenHoveniersbedrijf Gelderland
Vlot en duidelijk proces

Proces verliep vlot, was duidelijk en ben goed geholpen waar het mij niet direct duidelijk was! Bedankt voor alles!

IVM-LVM
Willy MentenIVM-LVM
Prettig contact

Ik vond het contact prettig, zeer snelle antwoorden op de vragen die ik had. Verder werd er goed aandacht besteed aan mijn wensen en werd er meegedacht. Dat heeft me doen besluiten om met ze in zee te gaan.

Installatiebedrijf Vehof B.V.
Perry FaulhaberInstallatiebedrijf Vehof B.V.
We besparen nu 31% premie per jaar

Voordat we in contact kwamen met verzekerverzuim.nl hadden we een premiepercentage van 4,98% via de mantel metaal- en techniek. Het premiepercentage van de offerte van verzekerverzuim.nl was 3,44%. Dat is een besparing van circa 31% per jaar!

De Nieuwe Wereld
Abigail KolfDe Nieuwe Wereld
Goede hulp en begeleiding bij het afsluiten van de verzekering

Wij waren op zoek naar een partij die ons kon helpen met het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering. Vera en Rowin hebben mij hierbij goed geholpen. De communicatie verliep het hele traject goed. Zelfs op momenten dat ik het te druk had om de nodige informatie aan te leveren, belde Vera mij om te kijken of zij mij kon helpen om het traject makkelijker te maken.

Techspread B.V.
Fleur BakeTechspread B.V.
Persoonlijke begeleiding en snel afgesloten

Ik heb sinds kort werknemers in dienst. Ik had daarom een aantal vragen, maar ik werd goed begeleid en besloot om offertes aan te vragen. Ik heb de aanvraag op woensdag ingediend en donderdag heb ik de offertes ontvangen en doorgesproken. Nog voor het weekend heb ik de verzekering afgesloten.

Waarom kiezen voor verzekerverzuim.nl?

Doordat we bij zes verschillende aanbieders van de verzuimverzekering offertes opvragen, is er altijd één die bij jouw bedrijf past. Binnen één werkdag ontvang je deze maatwerkoffertes in jouw mailbox.

  • Ontvang minimaal 5 offertes binnen 24 uur
  • Wij staan voor een persoonlijke offertebegeleiding met vast aanspreekpunt
  • Gemiddeld besparen onze relaties 15% op hun premie per jaar